SSM’de ‘Efsane İstanbul’ sergisi

SSM’de ‘Efsane İstanbul’ sergisi
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nin (SSM), İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının iş birliğiyle ve Sabancı Holding’in sponsorluğunda düzenlediği, ”Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a-Bir Başkentin 8000 Yılı” sergisi sanatseverlerle buluşacak.
Sergi kuratörü SSM Müdürü Nazan Ölçer, sergi ile ilgili düzenlenen basın toplantısında, 503 eserlik bu büyük sergiyi 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un anısına yapılacağını ve en büyük sergilerinden biri olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk büyük sergisinin, yurt dışından da gelen eserlerle 1983’de ”Anadolu Medeniyetleri” adıyla yapıldığını, bu serginin müzecilikte bir dönüm noktası olduğunu anlatan Ölçer, ”Efsane İstanbul” adlı serginin de Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük sergi özelliği taşıdığını belirtti.
Ölçer, ”Toplam 503 eserin bulunduğu sergide, 15 ülkeden 40’a yakın müze, kütüphane, arşiv, kilise hazineleri ve kraliyet hazinelerinden ödünç alınan çok değerli eserler var. İstanbul’dan çıkan arkeolojik malzeme de sergide büyük ağırlığa sahip. Yabancı koleksiyon sayısı 178, Türkiye koleksiyonlarından da 325 eser var” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz